.

.

Descopera una dintre cele mai emblematice colectii din lumea luxului: Santos de Cartier
Publicat de      21.04.2022     Home    0 Comentarii
Descopera una dintre cele mai emblematice colectii din lumea luxului: Santos de Cartier

O referinta a luxului contemporan, Cartier este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria bijuteriilor, a ceasurilor, dar si a ochelarilor, datorita ramelor decorate cu cristale, finisaje din aur si pietre pretioase. Stilul iconic, simbolurile usor de recunoscut, eleganta si maiestria unica cu care sunt realizate piesele casei Cartier au facut din aceasta un pionier al luxului.  Astazi iti prezentam unul dintre cele mai importante si emblematice coduri ale casei, Santos de Cartier, regasit si in colectiile de ochelari de soare si rame de vedere Cartier.

   

   

Casa Cartier a aparut in anul 1847 in Franta. Datorita idelor inovative si creativității deosebite, Cartier a câștigat titlul din partea Regelui Eduard VII a Angliei de “Bijutier al regilor, regele bijuteriilor”. In 1856, printesa Mathilde, verisoara lui Napoleon al III-lea, si-a cumparat pentru prima data o creatie a casei Cartier, acest fapt devenind rampa de lansare a casei in inalta societate pariziana si totodata, in rangul elitelor la nivel international.

   

     

Primul ceas de mana modern a fost creat de Louis Cartier in 1904 pentru prietenul sau Alberto Santos-Dumont, un aviator excelent din Brazilia. Deoarece Alberto era nemultumit de faptul ca este foarte dificil sa verifici ceasul, care in acea vreme era destinat purtarii in buzunar, in timpul pilotajului, fondatorul casei Cartier a creat pentru el celebrul ceas de mana Santos de Cartier. Acest accesoriu a devenit  o emblema a luxului datorita designului unic, ce prezinta iconicele suruburi vizibile si silueta patrata. 

   

   

Simplu, practic si inovator- acestea erau cele trei principia de viata majore ale aviatorului Alberto Santos-Dumont. Aceste valori s-au pastrat pana astazi, in crearea designului unuia dintre cele mai iconice simboluri din domeniul luxului: Santos de Cartier, ce poate fi regasita si in colectiile de ochelari de soare si rame de vedere Cartier.

    

     

Inca din 1904, suruburile au devenit un simbol al casei Cartier, care, spre deosebire de alte branduri, a decis sa le transforme intr-un iconic element de design, in loc sa fie ascunse. Desi initial au fost destinate designurilor ceasurilor, acum sunt folosite si in crearea bijuteriilor precum bratari, lanturi, inele sau chiar ramele ochelarilor Cartier.

   

   

    

Surubul folosit in crearea designurilor unice Cartier reprezinta juxtapunerea intre progres si traditie. Initial, acest simbol a fost folosit doar in crearea designurilor accesoriilor masculine, insa incepand cu 2021 a fost introdus in exclusivitate si in segmentul de eyewear destinat femeii.

   

    

   

Te invitam sa descoperi intreaga colectie de ochelari de soare si rame de vedere Santos de Cartier, disponibila pe koptic.ro.

Koptic.ro este singurul site din Romania dedicat 100% ochelarilor de designer. Fiecare model de ochelari din portofoliul nostru se află la intersecția dintre artă și high fashion, transformând accesoriul într-o bijuterie.  Pentru noi, ochelarii de soare devin accesoriul definitoriu al unei ținute fashion, iar ramele de vedere fac tranziția de la dispozitiv medical la bijuterie, ca element esențial în definirea stilului vestimentar. Dare to be different!

Distribuie acest articol:

Lasa un comentariu

* Nume:
* Adresa de email: (Nu este publicat)
   Website: (URL website cu http://)
* Comentariu:
Introdu codul
0
0