.

.

Panthère de Cartier - Simbolul luxului feminin
Publicat de      18.05.2022     Home    0 Comentarii
Panthère de Cartier - Simbolul luxului feminin

Fie ca este vorba despre bijuteriile, ceasurile sau ochelarii Cartier, piesele casei sunt apreciate si alese de catre toti iubitorii de lux, incepand cu elitele societatii, precum membrii ai familiilor regale, pana la artisti de muzica rap sau pop. Creatiile Cartier sunt emblematice datorita designurilor unice, usor recognoscibile, precum pantera, nodul Trinity sau surubul Santos ce face din aceste piese unele signature statement. Astazi te invitam sa descoperi unul dintre cele mai emblematice simboluri din lumea luxului, Panthère de Cartier.

    

Nu este un secret faptul ca, incepand cu 1847, casa Cartier este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria bijuteriilor, a ceasurilor, dar si a ochelarilor, datorita ramelor decorate cu cristale, finisaje din aur si pietre pretioase. Stilul iconic, simbolurile usor de recunoscut, eleganta si maiestria unica cu care sunt realizate piesele casei Cartier au facut din aceasta un pionier al luxului.

    

ochelari bijuterii cartier panthere de cartier      

Motivul panterei a aparut pentru prima data in creatiile Cartier in anul 1914, in designul unui ceas de mana, incrustat cu diamante si onyx. Acest motiv este unul dintre cele mai iconice simboluri Cartier, dedicat femeii, spiritului femin si increderii in sine.  

ceas panthere de cartier    

Incepand cu designul, pana la alegerea pietrelor, a diamantelor si gravarea metalelor pretioase, fiecare act contribuie la acelasi obiectiv: de a recrea spiritul liber si dinamic al unei pantere. Ideea casei nu este de a imita, ci de a aduce un omagiu naturii, totodata incluzand personalitatea Cartier in fiecare piesa creata. 

    

   

In anul 1910, Louis Cartier, fondatorul casei Cartier, a intalnit-o pe Jeanne Toussaint, pe care ulterior a denumit-o “La Panthère” (Pantera) pentru personalitatea sa puternica si indrazneata. Foarte curand, aceasta a devenit colaboratorul acestuia, insa si muza sa. In anul 1925, Jeanne a fost numita in functia de conducere a “departamentului S”, unde erau create accesoriile si gentile. Ulterior, in 1933 aceasta a devenit directorul departamentului “High Jewellry”, unde s-a remarcat prin crearea unor piese de colectie cu designuri unice, palete de culori deosebite si volume iconice, ce creau impresia de miscare, inspirate din dinamica unei pantere.

    

ochelari panthere de cartier    

In anul 1989, seria Panthère de Cartier, care a avut un real succes inca de la aparitia primului ceas cu acest simbol, a fost completata cu colectia de ochelari Panthère de Cartier. Un an mai tarziu, ochelarii casei au devenit printre accesoriile cele mai bine vandute, la nivel mondial.

    

ochelari de soare rame de vedere cartier    

Daca vrei sa afllii in continuare lucruri uimitoare din lumea luxului si sa fii mereu in pas cu ultimele tendinte fashion, aboneaza-te aici la newsletterul nostru!

Descopera intreaga selectie de ochelari de soare si rame de vedere Cartier, disponibila in exclusivitate pe koptic.ro, singurul site din Romania dedicat 100% ochelarilor de designer.

Distribuie acest articol:

Lasa un comentariu

* Nume:
* Adresa de email: (Nu este publicat)
   Website: (URL website cu http://)
* Comentariu:
Introdu codul
0
0